Kurczak Toskański Pieczony Cytryną
Cytrynowy Pieczony kurczak Toskański to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 25 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 13g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bekonu oscar mayer, cytryna, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Toskański Kurczak Cytrynowy, Toskański Kurczak Cytrynowy # RealFoods, oraz Kurczak Pieczony W Toskanii.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Wymieszać ser i przyprawy.
Kurczaka posmarować olejem; natrzeć mieszanką serową.
Boczek ugotować na dużej patelni żaroodpornej, aż będzie chrupiący.
Usuń boczek z patelni, zastrzegając 2 łyżki. kapie na patelni.
Odcedzić boczek na papierowych ręcznikach.
Dodać ziemniaki i cebulę do kapieli na patelni; gotować na średnim ogniu 5 do 10 min. lub aż lekko zbrązowieje, mieszając od czasu do czasu. Pokruszony bekon.
Dodaj do patelni z koncentratu pomidorowego, ocet i bulion; wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu.
Dodać plasterki cytryny; top z kurczakiem.
Piec 50 min. lub dopóki kurczak nie zostanie ukończony (165F).