Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki
Kurczak Teriyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 24g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką miód, alat, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 44 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, Kurczak Teriyaki (Tori No Teriyaki), oraz Krewetki Teriyaki i jak zrobić własny sos teriyaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Natrzeć imbir i sól do kurczaka i odstawić na co najmniej 30 minut. Po marynowaniu użyj papierowych ręczników, aby wysuszyć kurczaka najlepiej jak potrafisz, usuwając nadmiar miazgi imbirowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2
Rozgrzać olej na patelni o dużym dnie na średnim ogniu. Nie chcesz zaczynać kurczaka na zbyt wysokim ogniu, w przeciwnym razie nie będzie gotować przed spaleniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Na patelni umieścić skórkę z kurczaka i smażyć na złoty kolor z jednej strony. Odwróć kurczaka, następnie dodaj 1 łyżkę sake i szybko przykryj patelnię pokrywką. Kurczak na parze, aż zostanie ugotowany (około 5 minut).Przygotować sos teriyaki, mieszając po 1 łyżce: miód, mirin, sake i sos sojowy. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Zdjąć pokrywę i odcedzić pozostałą ciecz i olej. Użyj ręcznika papierowego, aby spłukać nadmiar oleju. Podgrzać do wysokiej temperatury, a następnie dodać sos teriyaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
5
Niech ta mieszanka zagotuje się, jednocześnie odwracając kurczaka wielokrotnie, aby równomiernie pokryć. Kurczak teriyaki robi się, gdy większość płynu odparuje, a sos tworzy grubą glazurę wokół kurczaka. Kurczaka pokroić i polać pozostałym sosem teriyaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaPiersi Lub Uda Z Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojone W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia4
Magazyn