Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki
Kurczak Teriyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 411 kalorii, 24g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona przyniesiona przez Norecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką miód, alat, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 44 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, Kurczak Teriyaki (Tori No Teriyaki), oraz Krewetki Teriyaki i jak zrobić własny sos teriyaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Natrzeć imbir i sól do kurczaka i odstawić na co najmniej 30 minut. Po marynowaniu użyj papierowych ręczników, aby wysuszyć kurczaka najlepiej jak potrafisz, usuwając nadmiar miazgi imbirowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
2
Rozgrzać olej na patelni o dużym dnie na średnim ogniu. Nie chcesz zaczynać kurczaka na zbyt wysokim ogniu, w przeciwnym razie nie będzie gotować przed spaleniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Na patelni umieścić skórkę z kurczaka i smażyć na złoty kolor z jednej strony. Odwróć kurczaka, następnie dodaj 1 łyżkę sake i szybko przykryj patelnię pokrywką. Kurczak na parze, aż zostanie ugotowany (około 5 minut).Przygotować sos teriyaki, mieszając po 1 łyżce: miód, mirin, sake i sos sojowy. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Zdjąć pokrywę i odcedzić pozostałą ciecz i olej. Użyj ręcznika papierowego, aby spłukać nadmiar oleju. Podgrzać do wysokiej temperatury, a następnie dodać sos teriyaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
5
Niech ta mieszanka zagotuje się, jednocześnie odwracając kurczaka wielokrotnie, aby równomiernie pokryć. Kurczak teriyaki robi się, gdy większość płynu odparuje, a sos tworzy grubą glazurę wokół kurczaka. Kurczaka pokroić i polać pozostałym sosem teriyaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia4
Magazyn