Kurczak Tajski

Kurczak Tajski
Przepis tajski kurczak jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 464 kalorie, 55g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 60 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka zielonej cebuli, cebuli, udek z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Thai Place Phad Thai Chicken Thai Hot, Arepa Thai de Pollo (Thai Chicken Arepa), oraz Tajski Czerwony Kurczak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej misce, połączyć sos sojowy, czosnek, imbir i ostry sos pieprzowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dobrze wymieszać i umieścić kurczaka w misce, obracając się do płaszcza równomiernie. Przykryć i marynować w lodówce przez co najmniej jedną godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzać olej sezamowy w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
4
Dodać brązowy cukier, mieszając do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
5
Dodaj cebulę i saute przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodać części kurczaka i saute przez 5 protokół, obracając się do brązowego równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
7
Zalać marynatą, dodać wodę i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 15 do 20 minut.
9
Dodaj masło orzechowe, dobrze mieszając, i gotować na wolnym ogniu przez 10 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)(np. Batonik Crunch)
10
Kurczaka przełożyć na półmisek, polać sosem i udekorować szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn