Kurczak Szkliwiony Żurawiną
Kurczak szkliwiony żurawiną może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 440 kalorii, 24g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Za 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka brązowego cukru, whisky, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak spektakularny wynik spoonacular 32%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kurczak Szkliwiony Żurawiną, Pieczonego Kurczaka Z Żurawiną, oraz Żurawina Szkliwione Lepkie Skrzydełka Z Kurczaka.
Instrukcje
W małym rondlu połącz żurawinę i 1/4 szklanki whisky. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn odparuje.
Przenieś do blendera. Przykryj i przetwarzaj, aż się połączą.
Włożyć do małej miski; dodać masło, 2 łyżeczki tymianku, sól i pieprz. Odłóż na bok.
W tym samym rondlu połącz sok żurawinowy, brązowy cukier i pozostałą whisky. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/3 szklanki. Dodaj pozostały tymianek.
Palcami ostrożnie poluzuj skórę z każdej piersi kurczaka; wetrzyj mieszankę masła pod skórę.
Umieść w natłuszczonym 15-calowym. x 10-w. x 1-w. blacha do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30-40 minut lub do momentu, gdy soki będą klarowne, od czasu do czasu polewając mieszanką żurawinową.