Kurczak smażony w sosie Tonnato
Smażony kurczak z sosem Tonnato może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 44g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, ząbki czosnku, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak z sosem Tonnato w kieszeniach Pita, SOS Tonnato, oraz Pieczona czerwona papryka z sosem Tonnato.
Instrukcje
Połącz 1 łyżkę soku, oregano i 2 ząbki czosnku w dużej torebce z zamkiem błyskawicznym.
Dodać kurczaka do worka; uszczelnić.
Odstawić 10 minut, obracając raz.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Wyjąć kurczaka z worka; wyrzucić marynatę.
Obie strony kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Dodaj kurczaka na patelnię. Gotować 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Odstawić 5 minut; pokroić kurczaka w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Resztę soku, pozostały 1 ząbek czosnku, majonez i kolejne 3 składniki (przez tuńczyka) połączyć w robocie kuchennym; proces aż będzie gładki, zeskrobując boki.
Umieść 1 filiżankę rukoli na każdym z 4 talerzy. Ułóż 1 połowę piersi kurczaka na każdym talerzu; każdą porcję podawaj z około 3 łyżkami sosu.