Kurczak smażony w miodzie i orzechach
Kurczak w miodzie i orzechach smażony może być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej kolekcji dań głównych. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 1,94 dolara za porcję ten przepis pokrywa 27% Twojego dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 652 kalorie , 35 g białka i 12 g tłuszczu . Niewiele osób przygotowało ten przepis, ale można by powiedzieć, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jeśli masz pod ręką olej rzepakowy, miód, sos sojowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. To dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i bezmlecznej . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 72% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak i makaron w stylu chińskim smażony , Kurczak w imbirowym smażonym , i Kurczak w selerowym i marchewkowym smażonym .
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze pięć składników do uzyskania gładkiej konsystencji; odstaw. Na patelni z nieprzywierającą powłoką lub w woku podsmaż seler i marchewkę na 2 łyżeczkach oleju, aż będą chrupiące i miękkie.
Zdejmij i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni smaż kurczaka na pozostałym oleju, aż straci różowy kolor.
Włóż warzywa z powrotem do garnka. Wymieszaj miksturę z sokiem pomarańczowym i stopniowo dodawaj do garnka. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Jeśli wolisz, podawaj z ryżem.