Kurczak Sezamowo-Imbirowy
Kurczak sezamowo-imbirowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 674 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,79 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka, sok pomarańczowy, sos hoisin i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Z Sezamem Imbirowym, Sezam Imbir Kurczak, oraz Kurczak Z Sezamem Imbirowym.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż złoty.
Przenieś kurczaka do 4-litrowej kuchenki elektrycznej pokrytej sprayem do gotowania.
Połącz sos sojowy i 5 kolejnych składników (przez czosnek); polej kurczaka. Przykryć i gotować na niskim 2 1/2 godziny lub aż kurczak będzie miękki.
Przełożyć kurczaka na półmisek; ogrzać.
Wlać płyn do gotowania przez sito do małego rondla, aby odmierzyć 1 1/4 szklanki. Wyrzucić ciała stałe. Doprowadzić płyn do gotowania do wrzenia na średnim ogniu.
Połącz skrobię kukurydzianą i 1 łyżkę zimnej wody w małej misce.
Dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej do sosu, mieszając trzepaczką do wymieszania. Wróć do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż sos zgęstnieje, stale mieszając.
Posypać sezamem i zieloną cebulą.