Kurczak Pot Pie
Chicken Pot Pie może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.23 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 777 kalorii. Mieszanka wody, kurczaka, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest dobre. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na średnim ogniu. Podsmażyć pory 7 minut.
Posypać mąką pory. Gotować, stale mieszając, przez 3 minuty.
Ubić bulion z kurczaka i dodać 3 składniki; doprowadzić do wrzenia.
Dodać groszek, mieszankę kukurydzianą, natkę pietruszki, 2 łyżeczki koperku i kurczaka.
Wlać do natłuszczonego 9-calowego talerza o głębokim cieście.
Ubij żółtko i 1 łyżkę wody, a spód Skórki umyj jajkiem.
Umieść skorupę, szczotkowaną stroną w dół, nad ciastem; zaciskać lub użyć tylnego widelca do uszczelnienia krawędzi skorupy wokół naczynia.
W cieście pokroić od 4 do 5 otworów.
Wierzch umyć jajkiem i posypać pozostałą 1 łyżeczką koperku.
Piec w temperaturze 400 przez 30 do 35 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie złocisto-brązowe i mieszanina będzie bulgotać.
*Do celów testowych użyliśmy mieszanki kukurydzy Birdseye baby z kukurydzą, marchewką i brokułami.