Kurczak Po Portugalsku I
Kurczak po portugalsku może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4. Na 2,35 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 498 kalorii, 26g białka, oraz 36 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, pieprz, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Kurczak Po Portugalsku, Portugalski jeden garnek kurczak i ziemniaki, oraz Rosół Portugalski II dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać piersi z kurczaka i gotować, aż ładnie rumiane z obu stron.
Wlać bulion z kurczaka i białe wino, używając wystarczającej ilości bulionu z kurczaka,aby kawałki kurczaka były pokryte płynem w połowie do dwóch trzecich.
Dodać całe ząbki czosnku. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, posypać mąką na wierzchu zawartości patelni i przykryć pokrywką. Gotować na wolnym ogniu przez 40 do 45 minut, aż kurczak jest gotowane przez.
Po ugotowaniu kurczaka wyjąć do naczynia i ogrzać. Gotować płyn na patelni, aż zostanie zmniejszona do około 1 1/2 filiżanki.
Ubij śmietanę do zredukowanego płynu, rozbijając ząbki czosnku tak bardzo, jak to tylko możliwe. Odstawić kurczaka na patelnię i podgrzać.