Kurczak po indyjsku z cebulą

Kurczak w stylu indyjskim i cebula może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 506 kalorii, 30g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $3.2 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz cebulę, ghee, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Kurczak indyjski Curry z pomidorami i cebulą, Kurczak z grilla w stylu indyjskim, oraz Kurczak Po Indyjsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Woda Puree, czosnek, serrano chile papryki, i imbir razem w blenderze lub robocie aż gładka.
Podgrzać ghee w rondlu 6-quart na średnim ogniu. Kurczaka doprawić solą i pieprzem. Gotować kurczaka w gorącym ghee aż rumiane, 3 do 4 minut na stronie.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Gotować i wymieszać puree czosnkowe w rondlu 6-quart aż złoty, 2 do 3 protokół.
Dodaj cebulę; gotować i mieszać aż złoty, 5 do 7 protokół.
Dodać kozieradkę, kolendra, garam masala, i kurkuma do mieszaniny cebuli; gotować i mieszać aż pachnące, o 1 minutę.
Wymieszać pomidory w mieszaninie cebuli; gotować i mieszać, aż pomidory są lekko rumiane, 4 do 6 protokół.
Dodać kurczaka, mleko i śmietanę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średniego, przykryj rondel i gotuj, aż kurczak nie będzie już różowy w środku i miękki, 15 do 20 minut.
Przełożyć kurczaka na półmisek za pomocą łyżki szczelinowej. Kontynuuj gotowanie sosu, aż lekko zmniejszona, 5 do 7 Więcej minut. Kolendrę wymieszać z sosem i zalać kurczakiem.