Kurczak pieczony w marynacie z białego wina

Kurczak pieczony w marynacie z białego wina
Kurczak pieczony w marynacie białego wina może być tylko marynatą, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 49g białka, oraz 6G tłuszczu. Mieszanka wina, sól, połówki piersi kurczaka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak pieczony z białym winem, czosnkiem i ziołami, Pieczone piersi z kurczaka z sosem Dijon-Białe wino i fasolkami, oraz Pieczone jabłka w białym winie.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 6 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij. Marynować w lodówce 4 godziny lub do 24 godzin, zmieniając od czasu do czasu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść kurczaka, skórkę do góry, w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Zalać marynatą kurczaka. Przykryć i piec w 375 przez 20 minut. Odkryć i piec dodatkowe 40 minut lub do czasu zakończenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Przełożyć kurczaka na talerz. Odrzuć skórę, liść laurowy i marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
6
Kurczaka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
7
Uwaga na wino: piersi z kurczaka takie jak te mają delikatny smak i najlepiej sprawdzają się z lekkimi winami. Latem podawaj je z zimnym Pinot grigio, który jest zwykle wykonany bez dębu i jest lżejszy i świeższy niż chardonnay. Spróbuj snappy Tams Estates Pinot Grigio z hrabstwa Monterey w Kalifornii i doliny Livermore. 2006 to $ Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
ChardonnayChardonnay
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Rodzaje PotrawPrzyprawyMarynaty
Magazyn