Kurczak Pieczony Cytrynowo-Pieprzowy
Kurczak pieczony cytrynowo-pieprzowy to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 1105 kalorii, 85g białka, oraz 80 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.64 za porcję. Mieszanka kurczaków, wina, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieprz cytrynowy Pieczony kurczak w powolnej kuchence, Sałatka z pieczonego kurczaka z żółtą papryką i plastrami cytryny, oraz
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Pulse masło, Skórka z cytryny i sok, czosnek, tymianek, papryka, 2 łyżeczki soli i 1 łyżka pieprzu w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Kury połóż na blasze do pieczenia. Rozluźnij skórę na piersiach i nogach palcami. Wcierać około trzech czwartych masła cytrynowo-pieprzowego pod skórę, a następnie wcierać resztę na kurczaki. Przechowywać w lodówce, odkryte, 2 godziny lub do 8 godzin przed pieczeniem.
Zwiąż udka kurczaka sznurkiem i wsuń skrzydła pod ciało; połóż pierś na stojaku na dużej patelni do pieczenia.
Wlać wino na patelnię i przenieść do piekarnika; piecz, aż kurczaki będą złote i chrupiące, a termometr włożony w najgrubszą część uda rejestruje 170 Stopni F, około 1 godziny, 50 minut. (Namiot z folią, jeśli skóra brązowieje zbyt szybko.)
Odstawić kurczęta na 10 minut przed porcjowaniem (patrz poniżej). Doprawić solą.
Chwyć jedną z nóg szczypcami i odciągnij ją od ciała; przetnij skórę nożycami kuchennymi.
Wyciągnij nogę i z powrotem, aby pop stawu; usunąć nogę z nożycami. Powtórz po drugiej stronie.
Oddziel pałeczki od ud nożycami.
Odetnij skrzydła jak najbliżej ciała.
Włóż nożyce do końca ogona kurczaka i pokrój wzdłuż mostka.
Odciągnąć jedną z piersi i odciąć kręgosłup. Powtórz po drugiej stronie.