Kurczak Parmezan
Przepis Kurczak parmezan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 1180 kalorii, 71g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3 i kosztuje $3.35 za porcję. 3130 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, parmigiano-reggiano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Nowy Kurczak Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej do 350 stopni F (175 C). Umieść regał chłodzący na blasze do pieczenia. W dużej misce, połączyć panko, rozmaryn, tymianek i Parmigiano reggiano. W osobnej misce ubijaj jajko, aż żółtko i białko zostaną dobrze wkomponowane. Obficie solą i pieprzem kurczaka z obu stron, następnie mąką pył równomiernie obtrzeć. Zanurz obłożonego kurczaka w jajku, upewniając się, że cała powierzchnia kurczaka pokryta jest jajkiem, a następnie przenieś kurczaka do miski z mieszaniną bułki tartej. Obustronnie obłożyć grubą warstwą panko, dociskając trochę kurczaka, aby zapewnić równomierny płaszcz.
Umieścić kurczaka na stojaku z drutu, a następnie skropić 2 łyżki oliwy z oliwek równomiernie na kurczaku.
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku.
Piec kurczaka przez 20-25 minut lub do momentu, gdy termometr odczytu natychmiast odczyta 160 stopni F (71 C).Gdy kurczak jest w piekarniku, rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, wraz z czosnkiem i cebulą.
Saute aż cebula są półprzezroczyste i rozpocząć obracanie brązowy na brzegach.
Dodaj pomidory z puszki, pastę pomidorową i suszone oregano, a następnie sól i pieprz do smaku. Dusić, aż sos nie będzie już wodnisty. Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia. Po wyjęciu kurczaka z piekarnika Zwiększ temperaturę do 500 stopni F (260 C).
Sos wlać do naczynia żaroodpornego, a następnie polać pieczonym kurczakiem.
Posypać mozzarellą i można top z dodatkowym parmezanem, jeśli chcesz.
Piec parmezan z kurczaka, aż sos jest bąbelkowy, a ser utworzy złotą brązową skórkę na wierzchu. Makaron zagotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedzić, a następnie wymieszać z oliwą z oliwek.
Podajemy parmezan z kurczaka na łóżku spaghetti z posypką pietruszki do dekoracji.