Kurczak Parmezan
Przepis Kurczak parmezan jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Na 1,08 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Jeśli masz sos pomidorowy z makaronem, wodę, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Łatwe Parmezanowe paluszki z kurczaka i Parmezanowe okłady z kurczaka, Kurczak Chasseur (Kurczak po myśliwsku) z kremową polentą z Gruyere i parmezanem, oraz Kurczak Parmezan.
Instrukcje
W 2-quart nonstick rondel, wymieszać gorącą wodę, 1 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki masła, a sos wymieszać i niegotowany makaron (z kurczaka pomocnika polu).
Podgrzać tylko do wrzenia, często mieszając. Zmniejszyć ciepło. Dusić na wolnym ogniu około 12 minut, często mieszając, aż makaron będzie miękki.
Zdjąć z ognia. Sos będzie gęstnieć w stanie stojącym.
W międzyczasie pokrój każdą pierś kurczaka na 3 do 5 plastrów, trzymając nóż pod kątem. Plastry powinny mieć około 1/2 cala grubości.
Umieścić kurczaka w średniej misce.
Dodać 1 łyżkę mleka do zwilżenia.
Dodaj przyprawione okruchy (z kurczaka Helper box), aby płaszcz kurczaka.
W 10-calowej patelni nonstick, ciepła 2 łyżki masła i oleju na średnim ogniu, aż masło się stopi. Ostrożnie dodać kurczaka do gorącej mieszaniny masła; gotować 4 do 6 minut lub aż złoty kolor. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Włączyć kurczaka, gotować 4 do 6 minut dłużej lub aż złoty kolor i centra nie są już różowe.
W 2-cup microwavable miarki, kuchenka mikrofalowa sos do makaronu odkryte na Wysokiej 1 do 2 minut lub do gorąca. Aby służyć, umieścić kurczaka na poszczególnych talerzach. Łyżka sosu makaronowego nad kurczakiem; posypać serem.