Kurczak orzechowy Curry może być tylko bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.17 za porcję. To danie główne ma 633 kalorie, 59G białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, imbir, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak w Orzechowym Curry, Kurczak z orzechowym sosem Curry, oraz Thai Peanut Curry Chicken.
Instrukcje
1
Kawałki kurczaka obtoczyć w przyprawionej mące: kurczaka opłukać i osuszyć. W dużej misce, połączyć mąkę, curry, sól i pieprz. Wrzucić kawałki kurczaka do płaszcza.
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Zbuduj bazę curry z imbirem, czosnkiem, chili, bulionem, masłem orzechowym: gdy kurczak będzie rumiany, dodaj imbir, czosnek, paprykę chili i 1/2 szklanki bulionu z kurczaka do rondla. Gotować przez minutę lub dwie, zeskrobując patelnię łopatką i mieszając, aby wszystko dobrze połączyć.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.