Kurczak nerkowca z Bok Choy

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać kurczaka nerkowca z Bok Choy spróbować. Ten przepis służy 4. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 511 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ząbek czosnku, olej canolan, polędwiczki z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Kurczak nerkowca z Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce użyj widelca, aby wymieszać bulion z kurczaka z sherry, sosem sojowym i skrobią kukurydzianą.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni.
Dodać orzechy nerkowca i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś nakrętki na talerz.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni.
Dodaj białą część szalotki, imbir, czosnek i pieprz Szechwan i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj sos i ułóż kurczaka w jednej warstwie na patelni; doprawić solą i pieprzem. Ułóż bok choy w warstwie nad kurczakiem. Przykryć i gotować, aż kurczak jest gotowane przez i bok choy jest miękka, 5 do 7 protokół.
Przełożyć kurczaka, bok choy i sos do misek.
Udekoruj zieleni scallion i nerkowce i służyć z ryżem.