Kurczak Nadziewany Bekonem i Fetą
Przepis na kurczaka nadziewanego bekonem i fetą można przygotować w około 40 minut . Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,66 USD za porcję. Ta przystawka ma 254 kalorie , 30 g białka i 11 g tłuszczu na porcję. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką pieprz, sól, boczek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 58% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Spróbuj piersi z kurczaka nadziewanych fetą w boczku , szpinaku zawijanego w bekonie i kurczaka nadziewanego fetą oraz kurczaka nadziewanego szpinakiem i fetą w boczku oraz kurczaka faszerowanego boczkiem i szpinakiem z fetą, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Ostrożnie wytnij nacięcie w najgłębszej części każdej piersi kurczaka. Napełnij boczkiem i serem; zabezpieczyć wykałaczkami.
Posypać solą i pieprzem. Na dużej patelni podsmaż kurczaka na oleju.
Odcedź jedną puszkę pomidorów; dodać do patelni. Wymieszaj pozostałe pomidory; posypać bazylią. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr do mięsa włożony do piersi kurczaka wskaże 170° i mieszanina pomidorów zgęstnieje. Wyrzuć wykałaczki.