Kurczak na sucho z miodowym sosem Barbecue

Dry-Rub Kurczak z miodowym sosem Barbecue jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 31g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ketchup, pieprz, sól przyprawione, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć ocet cydr można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, Kurczak na sucho z miodowym sosem Barbecue, oraz Jack Daniels Honey Whiskey sos Barbecue do wołowiny, wieprzowiny, kurczaka i krewetek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, usuń i wyrzuć podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na powierzchni cięcia.
Kurczaka przeciąć na pół wzdłuż kręgosłupa (nie przecinać mostka). Odwróć kurczaka. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Połącz paprykę i następne 4 składniki (papryka przez przyprawioną sól). Mieszankę papryki wcierać pod rozluźnioną skórę, a następnie natrzeć pierś i pałeczki. Delikatnie przycisnąć skórę, aby zabezpieczyć.
Wytnij 1-calową szczelinę w skórze na dole każdej połowy piersi; włóż końcówki pałeczek perkusyjnych do szczelin.
Aby przygotować grill do pośredniego grillowania, umieść jednorazową patelnię z folii aluminiowej w grillu; wlej wodę do patelni. Ułóż węgiel wokół patelni; podgrzej do medium. Wieszak na grill z natryskiem do gotowania; umieść stojak na grillu.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na stojaku grillowym nad patelnią foliową. Przykryć i grillować 1 godzinę i 30 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Wyjąć kurczaka z grilla; umieścić na czystej powierzchni cięcia. Przykryć folią i odstawić 5 minut.
Aby przygotować sos, połącz ketchup i pozostałe składniki w małym rondlu. Doprowadzić sos na wolnym ogniu na średnim ogniu; gotować 15 minut, często mieszając.
Zdjąć skórkę z kurczaka i posmarować 1/3 szklanki sosu.
Pozostały sos podawać z kurczakiem.