Kurczak na parze ze specjalnym sosem Xiao Fan
Kurczak na parze ze specjalnym sosem Xiao Fan może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 911 kalorii, 74g białka, oraz 65 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.79 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, kolendrę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Łyżki pierogów na parze ze specjalnym sosem, Specjalny sos z kurczaka Guthrie, oraz Chrupiące Tacos z kurczaka ze specjalnym sosem.
Instrukcje
Zmieść duży stojak na parowiec w dużym szerokim garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby dotrzeć do 1/2 cala DNA szafy. Doprowadzić do wrzenia.
Pokroić kurczaka na sucho i umieścić, skórą do góry, w płytkiej misce (która zmieści się na stojaku parowiec wewnątrz garnka).
Posypać imbirem i parą, przykryte, na dużym ogniu, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, 30 do 35 minut (uzupełnić wodę, jeśli to konieczne).
Ostrożnie wyjąć miskę z kurczakiem.
Wlać soki do szklanki miary i odstawić 1/4 szklanki (resztę rezerwy do innego użycia). Powrót kurczaka w misce do garnka i zachować ciepło, przykryte, off ciepła.
Podgrzać wok lub duża patelnia ciężka (nie nonstick) na dużym ogniu, aż do palenia, a następnie skropić olej po stronie wok i zawirować do płaszcza. Zmniejszyć ogień do średniego, następnie dodać czosnek i smażyć 15 sekund.
Dodać chiles i stir-fry 15 sekund.
Dodać kolendrę i smażyć 1 minutę. Wymieszaj pozostałe składniki, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 szklanki soków z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę.
Skropić trochę sosu nad kurczakiem (w tym niektóre części stałe do bardziej pikantnego sosu); resztę podawać z boku. Kurczaka doprawić solą.