Kurczak Milanese
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kurczaka Milanese. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 494 kalorie, 45g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oleju roślinnego, parmezanu, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Risotto w stylu Milanese (Risottan alla Milanese), Asparagi alla milanese (szparagi po Mediolańsku), oraz Kurczak Milanese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój piersi kurczaka na pół poziomo, aby zrobić 8 cienkich kawałków.
W średniej misce wymieszać bułkę tartą, 1/4 szklanki startego parmezanu i 1/8 łyżeczki pieprzu; odstawić. W oddzielnych średnio płytkich miseczkach umieść mąkę i jajka.
Kurczak zalać mąką, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzyć w jajkach, pozwalając nadmiar kapać z powrotem do miski. Płaszcz kurczaka z mieszaniną okruchów chleba, naciskając na płaszcz.
W 12-calowej patelni nonstick, podgrzać 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować około 2 protokół lub aż złoty na dnie. Obróć kurczaka; gotować 3 do 4 minut lub aż złoty Na zewnątrz i nie różowy w środku.
W małej misce, pokonać wszystkie składniki sałatki z wyjątkiem rukoli z trzepaczką. W średniej misce, wrzucić rukolę z mieszaniną oleju do herbu.
Umieść 2 kawałki kurczaka na każdym z 4 talerzy, umieszczając na środku. Łyżka około 1/4 szklanki sosu makaronowego wokół kurczaka na każdym talerzu. Łyżka sałatki na wierzchu kurczaka. Top z ogolonym parmezanem.