Kurczak Masala
Przepis Kurczak Masalan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 416 kalorii, 32G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jeśli masz krem z rosołu, połówki piersi kurczaka, przyprawę garam masala i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%. Podobne przepisy to Kurczak tikka masala, jak zrobić kurczaka tikka masala, Masala Tea powder, jak zrobić Masala Tea powder lub Chai masala, oraz Kurczak w kremowym pomidorowym Curry: Kurczak tikka Masala.
Instrukcje
Piersi z kurczaka i mąki umieścić w torebce zip-top. Wstrząsać, aż kurczak będzie pokryty mąką.
Wyjąć z worka, wytrząsając nadmiar mąki i odstawić.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać piersi kurczaka i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Kurczaka wyjąć na talerz i odstawić.
Dodać cebulę i czosnek na patelnię i gotować do miękkości.
Dodaj garam masala, pomidory, zupa, mleko kokosowe, i sól i pieprz do smaku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i powrót piersi z kurczaka na patelnię. Dusić przez 15 minut, następnie dodać mrożony groszek. Powrót do gotować na wolnym ogniu i gotować na dodatek 10 protokół.
Podawać na gorąco z białym ryżem.
Uwaga kucharza: Garam masala to tradycyjna indyjska mieszanka przypraw i jest dostępna w sekcji przypraw w sklepie spożywczym.