Kurczak Marsala z pancettą i śmietaną

Kurczak Marsala z pancettą i śmietaną
Kurczak Marsala z Pancettanem i śmietaną wymaga ok. 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 583 kalorie, 37g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pancettę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 898 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Piersi z kurczaka w kremie Pancetta z groszkiem, oraz Pierś z kurczaka z kremem Pancetta i groszkiem.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
2
Dodać pokrojoną w kostkę pancettę i gotować, aż lekko rumiane i chrupiące. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć pancetta, pozostawiając wytopiony tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1
Dodać cebulę lub szalotki i gotować, aż półprzezroczyste i lekko rumiane (5 do 10 minut dla cebuli, Jeśli za pomocą szalotki obniżyć ogień do medium i gotować minutę lub dwie).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
2
Usuń cebulę z patelni, pozostawiając pozostały tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
3
Do ugotowanej pancetty dodać cebulę i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
4
Przygotuj kurczaka do pogłębiania: umieść mąkę na płytkim talerzu do pogłębiania. Kotlety z kurczaka osuszyć i posypać obie strony solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kremowej Zupy Pomidorowej Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecana: Amy's Chunky Tomato Bisque)1/2 Szklanki Kremowej Zupy Pomidorowej Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecana: Amy's Chunky Tomato Bisque)
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
5
Podgrzać patelnię na średnim ogniu. Powinieneś mieć około 2 łyżki tłuszczu na patelni z pancetty, jeśli nie dodać więcej oliwy z oliwek do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
6
Pogłębiać i gotować kurczaka: gdy tłuszcz na patelni jest gorący( przetestuj go, aby upewnić się, posypując odrobiną mąki na patelni, powinien skwierczeć), pogłębiać kotlet z kurczaka w mące po obu stronach, strząsnąć nadmiar i umieścić na gorącej patelni. Kontynuuj z tak wieloma kotletami, jak można zmieścić się na patelni bez tłoku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kremowej Zupy Pomidorowej Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecana: Amy's Chunky Tomato Bisque)1/2 Szklanki Kremowej Zupy Pomidorowej Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecana: Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
7
Sauté aż tylko rumiane, po obu stronach. To zajmie tylko minutę lub dwie. Gotować wszystkie kotlety w ten sam sposób, dodając więcej oliwy z oliwek do patelni, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
8
Ugotowane kotlety wyjąć na talerz.
1
Wylać nadmiar tłuszczu.
2
Dodaj marsala do gorącej patelni do deglaze go, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
3
Niech Marsala gotować, aż zmniejsza się o ćwierć lub pół i wymieszać w śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
śmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówkiśmietanka Kremówka, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
4
Gotować, aż sos zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
5
Płaszcz kotlety z kurczaka w sosie: powrót kotlety z kurczaka, pancetta, i cebula na patelnię i włączyć do Płaszcz z kremowym sosem Marsala. Podgrzać przez 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Kremowej Zupy Pomidorowej Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecana: Amy's Chunky Tomato Bisque)1/2 Szklanki Kremowej Zupy Pomidorowej Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecana: Amy's Chunky Tomato Bisque)
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
6
Kotlety podawać z sosem i odrobiną świeżo posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia12
Magazyn