Kurczak Marsala z pancettą i śmietaną
Kurczak Marsala z Pancettanem i śmietaną wymaga ok. 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 583 kalorie, 37g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, pancettę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 898 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Piersi z kurczaka w kremie Pancetta z groszkiem, oraz Pierś z kurczaka z kremem Pancetta i groszkiem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pokrojoną w kostkę pancettę i gotować, aż lekko rumiane i chrupiące. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć pancetta, pozostawiając wytopiony tłuszcz na patelni.
Dodać cebulę lub szalotki i gotować, aż półprzezroczyste i lekko rumiane (5 do 10 minut dla cebuli, Jeśli za pomocą szalotki obniżyć ogień do medium i gotować minutę lub dwie).
Usuń cebulę z patelni, pozostawiając pozostały tłuszcz na patelni.
Do ugotowanej pancetty dodać cebulę i odstawić.
Przygotuj kurczaka do pogłębiania: umieść mąkę na płytkim talerzu do pogłębiania. Kotlety z kurczaka osuszyć i posypać obie strony solą i pieprzem.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu. Powinieneś mieć około 2 łyżki tłuszczu na patelni z pancetty, jeśli nie dodać więcej oliwy z oliwek do patelni.
Pogłębiać i gotować kurczaka: gdy tłuszcz na patelni jest gorący( przetestuj go, aby upewnić się, posypując odrobiną mąki na patelni, powinien skwierczeć), pogłębiać kotlet z kurczaka w mące po obu stronach, strząsnąć nadmiar i umieścić na gorącej patelni. Kontynuuj z tak wieloma kotletami, jak można zmieścić się na patelni bez tłoku.
Sauté aż tylko rumiane, po obu stronach. To zajmie tylko minutę lub dwie. Gotować wszystkie kotlety w ten sam sposób, dodając więcej oliwy z oliwek do patelni, jeśli to konieczne.
Ugotowane kotlety wyjąć na talerz.
Dodaj marsala do gorącej patelni do deglaze go, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki.
Niech Marsala gotować, aż zmniejsza się o ćwierć lub pół i wymieszać w śmietanie.
Gotować, aż sos zgęstnieje.
Płaszcz kotlety z kurczaka w sosie: powrót kotlety z kurczaka, pancetta, i cebula na patelnię i włączyć do Płaszcz z kremowym sosem Marsala. Podgrzać przez 1/2 minuty.
Kotlety podawać z sosem i odrobiną świeżo posiekanej natki pietruszki.