Kurczak Marsala

Kurczak Marsala
Kurczak Marsala wymaga około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 737 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 15,38 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę, borowiki, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieścić piersi kurczaka obok siebie na desce do krojenia i położyć kawałek folii na nich; Funt z płaskim młotkiem mięsa, aż będą około 1/4-cala grubości. Na płytkim talerzu umieścić mąkę i doprawić sporą ilością soli i pieprzu; wymieszać widelcem, aby równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MięsoMięso
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
3
Rozgrzać olej na średnim płomieniu w dużej patelni. Gdy olej jest przyjemny i gorący, obie strony kotletów z kurczaka zanurzamy w przyprawionej mące, wytrząsając nadmiar. Wsuń kotlety na patelnię i smaż przez 5 minut z każdej strony, aż będą złote, obracając raz zrób to partiami, jeśli kawałki nie mieszczą się wygodnie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet Z KurczakaKotlet Z Kurczaka
Mąka SezonowanaMąka Sezonowana
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć kurczaka na duży talerz w jednej warstwie, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
5
Obniżyć ciepło do średniego i dodać prosciutto do kapieli na patelni, saute przez 1 minutę do renderowania niektórych tłuszczu. Teraz, dodać grzyby i podsmażyć, aż będą ładnie rumiane i ich wilgoć odparowała, o 5 protokół; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ProsciuttoProsciutto
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wlać Marsala na patelni i gotować na kilka sekund, aby ugotować alkohol.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu przez minutę, aby lekko zmniejszyć SOS. Wymieszać z masłem i ponownie kurczaka na patelni; gotować delikatnie przez 1 minutę, aby ogrzać kurczaka przez. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem, a następnie udekorować posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn