Kurczak Marsala
Kurczak Marsala wymaga około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 737 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 15,38 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę, borowiki, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieścić piersi kurczaka obok siebie na desce do krojenia i położyć kawałek folii na nich; Funt z płaskim młotkiem mięsa, aż będą około 1/4-cala grubości. Na płytkim talerzu umieścić mąkę i doprawić sporą ilością soli i pieprzu; wymieszać widelcem, aby równomiernie rozprowadzić.
Rozgrzać olej na średnim płomieniu w dużej patelni. Gdy olej jest przyjemny i gorący, obie strony kotletów z kurczaka zanurzamy w przyprawionej mące, wytrząsając nadmiar. Wsuń kotlety na patelnię i smaż przez 5 minut z każdej strony, aż będą złote, obracając raz zrób to partiami, jeśli kawałki nie mieszczą się wygodnie na patelni.
Wyjąć kurczaka na duży talerz w jednej warstwie, aby utrzymać ciepło.
Obniżyć ciepło do średniego i dodać prosciutto do kapieli na patelni, saute przez 1 minutę do renderowania niektórych tłuszczu. Teraz, dodać grzyby i podsmażyć, aż będą ładnie rumiane i ich wilgoć odparowała, o 5 protokół; doprawić solą i pieprzem.
Wlać Marsala na patelni i gotować na kilka sekund, aby ugotować alkohol.
Dodać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu przez minutę, aby lekko zmniejszyć SOS. Wymieszać z masłem i ponownie kurczaka na patelni; gotować delikatnie przez 1 minutę, aby ogrzać kurczaka przez. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem, a następnie udekorować posiekaną natką pietruszki.