Kurczak malinowy z tymiankiem
Kurczak malinowy z tymiankiem wymaga z grubsza 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 278 kalorii, 26g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.38 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, połówki piersi kurczaka, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Malina Tymianek Kurczak, Malina Tymianek Kurczak, oraz Tarta Malinowo-Cytrynowo-Tymiankowa.
Instrukcje
Połowę malin wcisnąć przez cienki Sitko Ze stali nierdzewnej, a puree zachować.
Włożyć jedną gałązkę tymianku pod skórę każdej piersi kurczaka, rozluźniając skórę w jak najmniejszym stopniu. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
W dużej, ciężkiej, niereaktywnej patelni, rozpuścić 1/2 łyżki masła w oleju na dużym ogniu. Gdy masło przestanie się spieniać, dodaj kurczaka, skórkę do dołu i gotuj przez 1 minutę. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż skóra jest ładnie rumiane, o 5 minut dłużej. Obróć kurczaka i brązowy drugiej stronie, o 6 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz i ogrzać w niskim piekarniku.
Dodaj wino, ocet, szalotka i mielonego tymianku na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 2 protokół, mieszając do deglaze patelni.
Dodać bulion z kurczaka i gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, o 5 protokół. Wymieszać z zarezerwowanym puree z malin i gotować do ogrzania.
Zdjąć z ognia i ubić pozostałe 2 1/2 łyżki masła.
Piersi kurczaka pokroić w poprzek lub pozostawić w całości.
Przełożyć na rozgrzane talerze i łyżkę sosu na górze lub obok.
Udekorować pozostałymi gałązkami tymianku i całych malin i podawać.