Kurczak Lo Mein z grzybami imbirowymi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 3 i kosztuje $7.94 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 745 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jeśli masz olej sezamowy, mielony pieprz, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Lo Mein z grzybami imbirowymi, Faszerowane pieczarki i makaron Chow Mein, oraz Kurczak pieczony sojowo-imbirowy z grzybami Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W rondlu 3-ćwiartkowym doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda dojdzie do wrzenia, dodaj makaron. Powrót do wrzenia toczenia i gotować zgodnie ze wskazówkami opakowania aż al dente. Ostrożnie wlać makaron do durszlaka i spłukać kilka razy zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić makaron, dobrze potrząsając, aby usunąć nadmiar wody. Powrót makaron do nieumytego garnka, dodać olej sezamowy, i wrzucić, aż dobrze połączone. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Umieść kurczaka w płytkiej misce i dodaj imbir, 1 łyżeczka wina ryżowego, skrobia kukurydziana, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. W małej misce połączyć pozostałe 1 łyżka wina ryżowego i 1 łyżka sosu sojowego.
Podgrzać 14-calowy wok z płaskim dnem na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje w ciągu 1 do 2 sekund od kontaktu. Zawirować w 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych, dodać płatki czerwonej papryki, następnie, za pomocą metalowej szpatułki, smażyć 10 sekund lub aż płatki pieprz będą pachnące. Popchnąć płatki pieprzu na boki woka, ostrożnie dodać mieszaninę kurczaka i równomiernie rozprowadzić w jednej warstwie w woku. Gotuj bez przeszkód 1 minutę, pozwalając kurczakowi zacząć się zapiekać. Smażyć 30 sekund lub aż kurczak zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Olej Arachidowy
Cały Kurczak
Pieprz
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodać kapustę i grzyby i stir-smażyć 1 minutę lub aż kapusta jest po prostu zwiędły, ale kurczak nie jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Kapusta
Cały Kurczak
6
Przełożyć kurczaka i warzywa na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cały Kurczak
7
Resztę 1 łyżki oleju arachidowego zawirować do woka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Dodaj makaron i stir-fry 15 sekund. Restir mieszaniny sosu sojowego, zawirować go w woku, dodać szalotki i mieszaniny kurczaka, i posypać pozostałą 3/4 łyżeczki soli. Stir-fry 1 do 2 minut lub aż kurczak jest gotowane przez i makaron są podgrzewane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Sos Sojowy
Cały Kurczak
Makarony
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu