Kurczak Kung Pao

Kurczak Kung Pao
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kurczaka Kung Pao. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka mielonego pieprzu syczuańskiego, oleju sezamowego, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1050 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kung Pao Cukinia, Kung Pao Popeye (Kung Pao Chicken Made with Popeye ' s Nuggets), oraz Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Marynować kurczaka: w średniej misce, wymieszać razem sos sojowy, wino ryżowe, i skrobia kukurydziana, aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Wino RyżoweWino Ryżowe
Sos SojowySos Sojowy
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Dodać kurczaka i delikatnie wymieszać, aby płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Odstawić w temperaturze pokojowej na 10 minut.
4
Przygotuj sos: w innej misce, połączyć blackvinegar, sos sojowy, sos hoisin, olej sezamowy, cukier, skrobia kukurydziana, i pieprz Syczuan. Mieszaj, aż cukier i skrobia kukurydziana rozpuszczą się i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
PieprzPieprz
SOSSOS
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
Może być konieczne włączenie wentylatora wyciągowego kuchenki, ponieważ smażenie suszonych chili na dużym ogniu może być trochę zadymione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
6
Podgrzej wok lub dużą patelnię na dużym ogniu, aż koralik wody skwierczy i odparuje w kontakcie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Dodać olej z orzeszków ziemnych i zawirować, aby pokryć bazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
BazaBaza
8
Dodać chili i smażyć przez około 30 sekund, lub do momentu, gdy chili właśnie zaczęły czernieć i olej jest lekko pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Dodać kurczaka i stir-smażyć, aż Nie różowy, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
10
Dodać białka scallion, czosnek, i imbir i Stir-smażyć przez około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
11
Wlać sos i wymieszać, aby pokryć pozostałe składniki. Wymieszać z orzeszkami ziemnymi i gotować przez kolejne 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
SOSSOS
12
Przenieść do talerza służącego, posypać zieleniną scallion na górze, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
13
Przedruk za zgodą Chińskiej książki kucharskiej na wynos autorstwa Diany Kuan, © 2012 Ballantine Books
14
Diana Kuan, jest pisarką kulinarną i instruktorką gotowania, która uczyła chińskiego gotowania w Pekinie i Nowym Jorku. Jej teksty na temat żywności i podróży pojawiły się między innymi w Boston Globe, Gourmet, Food & Wine i Time Out New York. Pojawiła się w programie CBS Early Show i innych mediach. Jest autorką bloga www.appetiteforchina.com, która ma ponad 6,5 miliona odsłon i uczy chińskiego gotowania w Whole Foods oraz w Institute for Culinary Education (ICE) w Nowym Jorku, gdzie obecnie mieszka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
LódLód
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn