Kurczak Kijów
Kurczak w Kijowie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 711 kalorii. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szczypiorku, oleju roślinnego, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Hamburger Estilo Kiev (Meksykański Hamburger Kiev), Najlepszy Kurczak Kijów, oraz Kurczak Kijów dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć masło / margaryna, pietruszka, szczypiorek i sok z cytryny. Całość zmiksować i schłodzić.
Umieścić piersi kurczaka między 2 kawałki papieru woskowego i Funt dobrze spłaszczyć.
Wyjąć papier i doprawić piersi solą i pieprzem do smaku.
Wyjąć przyprawione masło z lodówki i podzielić na 6 porcji.
Umieść jedną porcję na środku każdej piersi kurczaka. Złóż krótkie końce piersi w centrum, a następnie złóż po bokach. Zabezpiecz każdą pierś drewnianą wykałaczką.
Dodać wodę do jaj i ubić razem. Każdą zrolowaną pierś pokryć bułką tartą, zanurzyć w mieszaninie jaj/wody, a następnie ponownie w bułce tartej, dobrze powlekając. Schłodzić piersi przez godzinę.
W głębokiej frytkownicy rozgrzej olej do 365 stopni F (185 stopni C). Ostrożnie obniżyć piersi do gorącego oleju. Smażyć przez 8 minut lub do złotego koloru.
Odcedzić na papier ręcznik i służyć.