Kurczak i Por Yakitori
Kurczak i Por Yakitori może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 40g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka udek kurczaka-skórka, por, sos sojowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Yakitori, Kurczak Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu połącz sake, mirin, miso, sos sojowy, cukier i imbir. Dusić sos na umiarkowanie małym ogniu, aż będzie gęsty i błyszczący, o 15 protokół.
W międzyczasie nawlecz kurczaka, paprykę i Por na dwanaście 8-calowych drewnianych szaszłyków, zmieniając składniki i rozpoczynając i kończąc na kurczaku. Ustaw szaszłyki na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Rozgrzej brojlery i ustaw stojak 4 cale od ciepła. Przykryj odsłonięte końce szaszłyków folią i posmaruj szaszłyki po obu stronach sosem. Smażyć szaszłyki przez 4 do 5 minut z każdej strony, fastrygowanie po włączeniu ich, aż kurczak jest gotowane przez i rumiane na brzegach.
Kurczaka Yakitori podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.