Kurczak i pierogi od podstaw
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka i pierogów od podstaw. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 560 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, pietruszkę, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krem z rosołu od podstaw, Zapiekanka Z Kurczaka, Od Podstaw, oraz Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować gulasz, Usuń i wyrzuć podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłucz zimną wodą i umieść w 8-litrowym garnku.
Dodaj 3 ćwiartki wody i dalej 8 składników (przez liście laurowe); doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Zmniejszyć ciepło i gotować na wolnym ogniu 45 minut; odtłuścić powierzchnię od czasu do czasu, odrzucając ciała stałe.
Wyjąć kurczaka z garnka; ostudzić. Wywar przecedzić przez sito do dużej miski i wyrzucić cząstki stałe.
Usuń mięso z kurczaka z kości; rozerwać mięso z kurczaka na 2-calowe kawałki i przechowywać w lodówce.
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wlać wywar do dwóch plastikowych torebek.
Odstawić na 15 minut. Pracując z jedną torbą na raz, oderwij róg torby; spuść płyn do pojemnika, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie. Odrzuć tłuszcz. Powtórz procedurę z pozostałym workiem. Doprowadzić wywar do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 8 filiżanek (około 15 minut).
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu przez 5 minut. Lekko łyżka 1/4 szklanki mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Dodaj mąkę do patelni; gotować 1 minutę lub aż lekko rumiane, stale mieszając.
Połącz rumianą mąkę i skrobię kukurydzianą w dużej misce; dodaj 2/3 bulionu szklanki do mieszaniny mąki, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Dodać mieszaninę mąki do pozostałego wywaru na patelni; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 2 protokół lub aż lekko zgęstnieje. Zmniejszyć ogień; wymieszać śmietanę.
Dodać kurczaka; utrzymać ciepło na małym ogniu.
Aby przygotować pierogi, połącz 1% niskotłuszczowego mleka i jajka w średniej misce. Lekko łyżka 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej do suchych miarek i wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, proszek do pieczenia, mąkę kukurydzianą i 1/2 łyżeczki soli.
Mieszając widelcem, dodajemy mieszankę mąki do mieszanki mlecznej, aż do zwilżenia suchych składników.
Jedną trzecią ciasta pieróg upuścić przez 8 łyżeczek do herbaty na masę z kurczaka. Przykryć i gotować przez 3 minuty lub aż pierogi są gotowe (nie pozwól, aby mieszanina kurczaka zagotować).
Kluski wyjąć łyżką szczelinową; umieścić w dużej misce lub na głębokim talerzu; utrzymywać ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą pieróg ciasto.
Zdjąć patelnię z ognia; powoli polać gulaszem pierogi.
Posypać posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.