Kurczak i pierogi od podstaw

Kurczak i pierogi od podstaw
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka i pierogów od podstaw. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 560 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, pietruszkę, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krem z rosołu od podstaw, Zapiekanka Z Kurczaka, Od Podstaw, oraz Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować gulasz, Usuń i wyrzuć podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłucz zimną wodą i umieść w 8-litrowym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj 3 ćwiartki wody i dalej 8 składników (przez liście laurowe); doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Zmniejszyć ciepło i gotować na wolnym ogniu 45 minut; odtłuścić powierzchnię od czasu do czasu, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WodaWoda
3
Wyjąć kurczaka z garnka; ostudzić. Wywar przecedzić przez sito do dużej miski i wyrzucić cząstki stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
GarnekGarnek
4
Usuń mięso z kurczaka z kości; rozerwać mięso z kurczaka na 2-calowe kawałki i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso Z KurczakaMięso Z Kurczaka
5
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
6
Wlać wywar do dwóch plastikowych torebek.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
7
Odstawić na 15 minut. Pracując z jedną torbą na raz, oderwij róg torby; spuść płyn do pojemnika, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie. Odrzuć tłuszcz. Powtórz procedurę z pozostałym workiem. Doprowadzić wywar do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 8 filiżanek (około 15 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Podgrzej żeliwną patelnię na średnim ogniu przez 5 minut. Lekko łyżka 1/4 szklanki mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
PatelniaPatelnia
NóżNóż
9
Dodaj mąkę do patelni; gotować 1 minutę lub aż lekko rumiane, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Połącz rumianą mąkę i skrobię kukurydzianą w dużej misce; dodaj 2/3 bulionu szklanki do mieszaniny mąki, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Dodać mieszaninę mąki do pozostałego wywaru na patelni; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 2 protokół lub aż lekko zgęstnieje. Zmniejszyć ogień; wymieszać śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać kurczaka; utrzymać ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
13
Aby przygotować pierogi, połącz 1% niskotłuszczowego mleka i jajka w średniej misce. Lekko łyżka 1 1/2 szklanki mąki uniwersalnej do suchych miarek i wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1 Procent Mleka1 Procent Mleka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
14
Mąkę połączyć, proszek do pieczenia, mąkę kukurydzianą i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
15
Mieszając widelcem, dodajemy mieszankę mąki do mieszanki mlecznej, aż do zwilżenia suchych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
16
Jedną trzecią ciasta pieróg upuścić przez 8 łyżeczek do herbaty na masę z kurczaka. Przykryć i gotować przez 3 minuty lub aż pierogi są gotowe (nie pozwól, aby mieszanina kurczaka zagotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
17
Kluski wyjąć łyżką szczelinową; umieścić w dużej misce lub na głębokim talerzu; utrzymywać ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą pieróg ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
18
Zdjąć patelnię z ognia; powoli polać gulaszem pierogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Posypać posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Pietruszka-naćPietruszka-nać
20
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn