Kurczak i pierogi IV
Kurczak i pierogi IV może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 252 kalorie. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Przepis ten zachwycił 77 osób. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz seler, bulion z kurczaka, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Rosół Einat Admony z Gondi (irańskie pierogi z kurczakiem i ciecierzycą), Chicken Shui Jiao (gotowane pierogi z kurczaka), oraz Kurczak i pierogi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj kurczaka, bulion, seler, pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku. Gotować przez 45 minut lub aż kurczak nie będzie już różowy w środku. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i nadal gotuj na wolnym ogniu.
Aby pierogi: podczas gotowania kurczaka, mąkę, jajko, śmietanę i bulion z kurczaka połączyć w średniej misce.
Dobrze wymieszać i rozwałkować ciasto na posypanej mąką powierzchni.
Pokroić w małe kwadraty i wrzucić do gotującego się bulionu z kurczaka. W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą i wystarczającą ilość wody, aby utworzyć cienką pastę; wymieszaj z bulionem. Nadal gotować na wolnym ogniu przez 5 do 10 minut lub do momentu, gdy pierogi będą lekkie i puszyste.