Kurczak i pierogi
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bez nabiału do swojego repertuaru, Chicken and Dumplings może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,37 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 495 kalorii , 34 g białka i 23 g tłuszczu . 19 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cebuli, pokrojonych w słupki marchewek, bulionu z kurczaka i zagęszczonego sosu z kurczaka. Od przygotowania do podania na talerz ten przepis zajmuje około 45 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 78% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Crockpot Chicken and Dumplings , Slow Cooker Chicken and Dumplings i Easy Homemade Chicken and Dumplings from Scratch .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Zdejmij skórę z kurczaka i pokrój mięso na duże kawałki. Odłóż na bok.
Na małej patelni rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu. Gdy olej będzie gorący, dodaj posiekaną cebulę i smaż, aż zmięknie.
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku dodaj bulion, przyprawę do drobiu, sól, pieprz, marchewki, seler i podsmażoną cebulę. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut, aby zmiękczyć warzywa, a następnie dodaj pokrojonego w paski kurczaka. Kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, jednocześnie robiąc pierogi.
Podczas gdy gulasz się gotuje, przygotuj pierogi. Otwórz puszkę i wyjmij ciasteczka. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj każde ciastko na grubość 1/4 cala. Nożem pokrój każde ciastko na 4 kawałki ciasta. Odstaw.
Zbierz z powierzchni wszelkie piany, które wypłynęły na wierzch. Wymieszaj z sosem z kurczaka.
Gdy gulasz nadal się gotuje na małym ogniu, wrzucaj pierogi po kilka na raz. Gdy wszystkie pierogi będą już w garnku, przykryj go szczelnie dopasowaną pokrywką i gotuj przez 10 minut.
Nałóż do misek i podawaj gorące.