Kurczak gotowany z salsą Verde i Bok Choy

Kurczak gotowany z salsą Verde i Bok Choy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać gotowanego kurczaka z Salsa Verde i Bok Choy spróbować. To danie główne ma 319 kalorii, 41g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka baby bok choy, sok z limonki, pieprz i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Bok Choy, Shiitake i kluski czosnkowe, Czosnek imbir cukinia makaron miska z łososiem i Bok Choy, oraz Gotowany łosoś z salsą Verde dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować kurczaka, połączyć pierwsze 13 składników w dużym holenderskim piekarniku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu na kurczaka; dodać kurczaka na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Zdjąć patelnię z ognia. Przykryć i odstawić 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Wyjąć kurczaka z patelni z rowkiem łyżką; pokroić w plastry o grubości 1/4 cala. Rezerwy kłusowniczy płyn do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Aby przygotować salsa verde, połączyć kolendrę i następne 9 składników (przez 3 mielone ząbki czosnku), mieszając, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
6
Aby przygotować warzywa, podgrzej 2 łyżeczki oleju na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodaj szalotki i dalej 5 składników (przez 3 ząbki czosnku) do patelni; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Dodaj kalarepę i rzodkiewki; smażyć 2 minuty. Wymieszać w 1/2 bulionu szklanki; doprowadzić do duszenia. Gotować 8 minut lub aż warzywa są prawie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
KalarepaKalarepa
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
9
Dodaj bok choy; gotować 2 minuty lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Bok ChoyBok Choy
10
Podawać z kurczakiem i salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Składniki

7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepołówka baby bok choypołówka baby bok choy1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana marchewkaposiekana marchewka1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany selerposiekany seler1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokruszone nasiona kolendrypokruszone nasiona kolendry1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka2kilogramybeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreobułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2Spód: okruszki z herbatników grahammielona świeża bazyliamielona świeża bazylia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona świeża kolendramielona świeża kolendra2Spód: okruszki z herbatników grahammielona świeża pietruszka płaskamielona świeża pietruszka płaska1porcja startego parmezanustarty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir1porcja startego parmezanuświeży estragon mielonyświeży estragon mielony3ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone5ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone1warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielona kurkumamielona kurkuma4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekalarepa obrana w plasterkikalarepa obrana w plasterki3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany por (ok. 1 duży)posiekany por (ok. 1 duży)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2warzywo (np. szpinak)steki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula12rzodkiewki w plasterkachrzodkiewki w plasterkach0warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody0warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody2warzywo (np. szpinak)drobno posiekane serrano chiledrobno posiekane serrano chile2serrano chilesserrano chiles2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka1kilogramypołówki piersi kurczaka bez skóry, bez kościpołówki piersi kurczaka bez skóry, bez kości9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia45
Magazyn