Kurczak Fiesta z czarną fasolą
Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Kurczak Fiesta i Czarna Fasola może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda o wartości 454 kalorii , 42 g białka i 17 g tłuszczu . Za 1,99 USD za porcję przepis ten pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką ziarna kukurydzy, awokado, kolendrę i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 78% . Ta ocena jest solidna. Podobne przepisy to Meksykańska sałatka Fiesta Pizza , Sałatka ryżowa Fiesta z dressingiem miodowo-limonkowym i Kurczak salsa z czarną fasolą .
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu. Dopraw kurczaka sosem adobo. Smaż kurczaka, obracając go raz, aż będzie złocistobrązowy z obu stron i całkowicie usmażony, przez 5-7 minut.
Przełóż kurczaka na talerz i przykryj folią, aby zachować ciepło.
Rozgrzej resztę oleju na patelni.
Dodaj cebulę i paprykę. Smaż, mieszając, do miękkości, około 5 minut. Dodaj czarną fasolę i kukurydzę. Kontynuuj gotowanie, aż się podgrzeje, około 2 minut.
Zdejmij patelnię z ognia. Dodaj awokado, sok z cytryny i kolendrę, mieszaj, aż składniki się połączą.
Podziel kurczaka na talerze i posyp mieszanką z czarnej fasoli.