Kurczak feta z warzywami
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 168 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odbierz cebulę, oliwę z oliwek, majeranek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone warzywa z fetą, Quinoa z fetą i warzywami, oraz Gnocci z warzywami i fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w płytkim naczyniu. Dredge kurczaka w mieszaninie mąki.
Rozgrzać olej w patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, i gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj paprykę, cebulę, bulion i ocet na patelnię; gotować 5 minut lub aż warzywa będą miękkie, często mieszając. Łyżka mieszanki papryki do miski; wymieszać w 2 łyżki sera. Kurczaka na patelnię i posypać 2 łyżkami sera. Przykryć; gotować na małym ogniu 2 minuty lub aż ser się rozpuści. Mieszankę warzywną podzielić równomiernie pomiędzy 2 talerze, a każdą porcję polać połową piersi kurczaka.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami oregano.