Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą
Kurczak nadziewany szpinakiem i fetą to bezglutenowe i pierwotne przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 159 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 284 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz orzeszki sosnowe, szpinak, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą, Kurczak Faszerowany Szpinakiem I Fetą, oraz Kurczak Faszerowany Szpinakiem I Fetą.
Instrukcje
Poluzuj skórę z kurczaka.
Szpinak odsączyć na sicie i wycisnąć jak najwięcej wody.
Wymieszaj z fetą i odrobiną czarnego pieprzu, następnie nadziewaj mięso i skórę kurczaka, wygładzając skórę z powrotem nad farszem. Kurczaka doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Rozgrzać olej na patelni z pokrywką.
Dodać kurczaka, skórkę w dół i smażyć, aż skóra będzie rumiana. Obrócić i ugotować z drugiej strony, następnie dodać orzeszki piniowe i smażyć, aż lekko tosty.
Dodaj 6 łyżek wody, następnie przykryj przez 15-20 minut, aż kurczak się ugotuje.