Kurczak faszerowany fetą i boczkiem z puree cebulowym
Fetan i boczek faszerowany Kurczak z cebulą puree ziemniaczane wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 1361 kalorii, 67g białka, oraz 74g tłuszczu. Na 4,87 zł / porcja, dostajesz danie główne, które serwuje 3. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz oregano, połówki piersi kurczaka, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Podobne przepisy to Fetan i boczek faszerowany Kurczak z cebulą puree ziemniaczane, Ziemniaki faszerowane boczkiem i fetą, oraz Kurczak kiełbasa i cebula sos na puree słodkie ziemniaki.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, ale nadal miękkie. Rezerwy tłuszczu boczku na patelni, i ostudzić plastry boczku na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Gdy ostygnie, wymieszać boczek razem z serem feta, 3 łyżki śmietany, oregano, i czarny pieprz w małej misce; odstawić.
Połóż pierś kurczaka płasko na powierzchni roboczej. Użyj końcówki ostrego noża do odkostniania lub parowania, aby przeciąć 2-calową kieszeń w piersi kurczaka. Powtórz z pozostałymi piersiami z kurczaka. Łyżka mieszanki boczku do kieszeni.
Mąkę, jajko i bułkę tartą wlać do oddzielnych, płytkich naczyń. Delikatnie wciśnij piersi kurczaka do mąki, aby pokryć. Zanurz każdy w ubitym jajku, a następnie naciśnij na bułkę tartą.
Rozgrzej boczek na średnim ogniu. Piersi z kurczaka brąz po obu stronach w gorącym tłuszczu, około 2 minut na stronę. Na patelni zaparkuj smar z boczku.
Umieścić piersi na naczyniu do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy, a nadzienie będzie gorące, 20 do 25 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
W międzyczasie umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj osoloną wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Podczas gdy ziemniaki gotują, gotować cebulę w pozostałym tłuszczu boczku na średnim ogniu, aż bardzo miękkie i złociste, o 10 protokół. Gdy ziemniaki są gotowe, rozgnieść razem z cebulą, masło, i pozostałe 3 łyżki kwaśnej śmietany.
Piersi kurczaka podawać w towarzystwie puree ziemniaczanego.