Kurczak Enchiladas z pieczonym Tomatillo Chile Salsa

Kurczak Enchiladas z pieczonym Tomatillo Chile Salsa
Kurczak Enchiladas z pieczonym Tomatillo Chile Salsa może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 845 kalorii. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1076 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cebuli, ser Monterey jack, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 100%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony Tomatillo-Salsa Chile, Pieczony Tomatillo Chile Salsa Przepis, oraz Tamales Wieprzowe Z Pieczonym Tomatillo-Salsa Chile.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1
Na blasze piecz pomidory, cebulę, czosnek i jalapenos przez 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
2
Przenieś prażone warzywa i wszelkie soki na dnie tacy do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Dodaj kminek, sól, kolendra, i sok z limonki i mieszanka impulsów, aż dobrze połączone, ale nadal grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
W międzyczasie podgrzać 2 ilość oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Dodaj cebulę i gotuj, aż będzie miękka i karmelizowana-powinno to zająć 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj czosnek i kminek, a następnie gotuj przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
4
Posypać mąką i wymieszać, aby mąka się nie spaliła, a następnie stopniowo dodawać bulion z kurczaka, aby uzyskać veloute. Nadal mieszając na małym wolnym ogniu, aż mąka gotuje i ciecz zgęstnieje. Wyłączyć ogień, dodać połowę pieczonego tomatillo chile salsa, niektóre dodatkowe świeże posiekane kolendry i złożyć w rozdrobnione mięso z kurczaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
5
Zmień temperaturę piekarnika na 350 stopni F i rozpocznij montaż naczynia. Weź duże naczynie do pieczenia i rozmazać dno z niektórych reserved Salsa tomatillo. Teraz wziąć tortille mąki i krótko migać je nad płomieniem kuchenki (lub umieścić je na krótko pod brojlerem, Jeśli za pomocą kuchenki elektrycznej). Używając płytkiej miski, lekko posmaruj każdą tortillę reserved Salsa mix. Na tortillę nałożyć gałkę rozdrobnionej mieszanki chicken-enchilada, a następnie posypać rozdrobnionym serem. Złożyć tortillę nad nadzieniem i zwinąć jak cygaro, aby ją zamknąć. Używając szpatułki umieść tortille w naczyniu do pieczenia i nadal rób to samo ze wszystkimi tortillami. Na koniec wlać trochę więcej salsy i top z pozostałym posiekanym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Z Nutą Philadelphia®, PodzieloneZ Nutą Philadelphia®, Podzielone
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6
Piec bez przykrycia przez około 30 minut, aż bąbelki i popękane na wierzchu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Dekoruj, kolendra i pomidor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
8
Podawać na gorąco z pikantną czarną fasolą i żółtym ryżem, pozostałą salsą tomatillo, kwaśną śmietaną i świeżym guacamole, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)4 Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok. 1-1/4 Funta)
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
Groszek Goya®Groszek Goya®
9
W dużym garnku moczyć fasolę przez noc przykrytą wodą o 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Odcedzić i odstawić.
11
W tym samym garnku podgrzać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Dodaj cebulę, pieprz jalapeno, czosnek, i liść laurowy i gotować, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
13
Dodać fasolę i przykryć wodą o ok. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 1 do 1 1/2 godziny, lub aż ziarna będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
14
Usunąć liść laurowy i wyrzucić. Fasolę doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
15
Umieść wszystkie składniki w garnku z grubym dnem, dobrze wymieszaj i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie wodę, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
16
Zdjąć z ognia i odstawić, przykryty, na 5 minut. Wyrzucić czosnek i liść laurowy, puch widelcem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki12trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak, kupiony w sklepiekurczak, kupiony w sklepie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane liście kolendryposiekane liście kolendry1zostawićPosiekana kolendraPosiekana kolendra1zostawićPosiekane pomidory i kolendra, do dekoracjiPosiekane pomidory i kolendra, do dekoracji454papryka habanerofiliżanki (o suszonej czarnej fasoli, zbieranej, namoczonej przez nocfiliżanki (o suszonej czarnej fasoli, zbieranej, namoczonej przez noc591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna10largestortille z mąkitortille z mąki2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity3ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane4ząbki czosnkuząbki czosnku2warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony2warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony12trochę posiekanej cukiniiGuacamole, opcjonalnieGuacamole, opcjonalnie1papryka jalapeno, posiekanapapryka jalapeno, posiekana2jalapenosjalapenos1limonka, soczystalimonka, soczysta1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy12trochę posiekanej cukiniiSól koszernaSól koszerna227papryka habaneroSer Monterey Jack, rozdrobnionySer Monterey Jack, rozdrobniony3Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia12trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula pokrojona w kostkęcebula pokrojona w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż długoziarnistyryż długoziarnisty1kilogramydeli pieczony kurczak (o, bez kości, mięso rozdrobnionedeli pieczony kurczak (o, bez kości, mięso rozdrobnione1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala12trochę posiekanej cukiniiSólSól4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę454papryka habaneropomidory, łuskanepomidory, łuskane1porcja startego parmezanukurkumakurkuma9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRyż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain1cebula biała, obrana, pokrojona w plasterki, ćwiartowana lub całacebula biała, obrana, pokrojona w plasterki, ćwiartowana lub cała

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir
Aromaty czarnej herbaty i kardamonu są warstwowe przez nuty borówki i jeżyny. Świeże smaki ze skórki żurawiny, śliwki i pomarańczy zapewniają żywe nuty pikantne z nutą minerału i kardamonu. Jest to bogaty i treściwy Pinot Noir o zrównoważonej kwasowości i drobno teksturowanym wykończeniu. 
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia77
Magazyn