Kurczak Dziki Ryż Amandine
Kurczak Dziki Ryż Amandine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 304 kalorie, 27g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu pieprzowego, rosół z kurczaka, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pilaf Ryżowy Amandine, Kurczak Amandine, oraz Kurczak Amandine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj 3-ćwiartkową zapiekankę nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Wypłukać dziki ryż; umieścić w dużym rondlu.
Dodać wystarczającą ilość wody do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować 10 minut.
W międzyczasie rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu, aż będzie gorący.
Dodać kurczaka; gotować i mieszać 6 do 8 minut lub aż lekko rumiane.
Dodać cebulę i grzyby; gotować i mieszać 5 do 6 minut lub aż cebula i grzyby będą miękkie.
Dodaj do mieszaniny w holenderskim piekarniku.
W dużej misce, połączyć bulion, sos sojowy, ostry sos pieprzowy i mąki; dobrze wymieszać. Wymieszać do mieszanki kurczaka w holenderskim piekarniku.
Dodaj kasztany wodne; gotuj i mieszaj, aż mieszanina będzie bąbelkowa i lekko zagęszczona.
Wlać do rozpylonej zapiekanki.
Piec w temperaturze 177°. przez 30 minut. Wymieszać migdały; przykryć i piec dodatkowe 30 do 45 minut lub aż ryż będzie miękki i płyn jest wchłaniany.