Duszony kurczak z grzybami i tymiankiem to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 899 kalorii, 68g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, marchewkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grzyby z kasztanami i tymiankiem, Pieczeń garnkowa z grzybami i świeżym tymiankiem, oraz Parmezan Polenta z cytryną tymianek Grzyby Dzikie dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
2
Piekarnik rozgrzać do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
3
W małej misce zalać suszonymi grzybami wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Suszone
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Odstawić na 30 minut, aby grzyby ponownie się nawodniły (jeśli grzyby unoszą się na powierzchnię, umieść mały spodek w misce, aby je zanurzyć). Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć nawodnione grzyby z wody; odstawić. Rezerwat grzybowa woda.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
W piekarniku holenderskim 4-lub 5-quart żaroodporne, rozgrzać masło i olej na średnim ogniu, aż masło się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
6
Dodaj połowę kawałków kurczaka i gotować 6 minut, obracając od czasu do czasu, aż kurczak jest głęboko złoty brąz (nie gotujesz kurczaka, tylko nadając mu kolor).
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku Limonki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Wyjąć kurczaka z holenderskiego piekarnika i umieścić na talerzu. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
8
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę i czosnek. Gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu, do miękkości.
Dodać nawodnione i pokrojone w plasterki pieczarki, marchew, seler, liście laurowe, tymianek i 3 łyżki natki pietruszki. Gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, a grzyby zrezygnują z soków.