Kurczak cytrynowy z grzankami
Kurczak cytrynowy z grzankami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1020 kalorii, 62g białka, oraz 73g tłuszczu każdy. Na $2.89 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. 46 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieczonego kurczaka, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Kurczak Cytrynowy Z Grzankami, Kurczak cytrynowy z grzankami, oraz Cytrynowa sałatka z kurczakiem z chrupiącymi grzankami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Wyjmij podroby z kurczaka i umyj je wewnątrz i na zewnątrz.
Usuń nadmiar tłuszczu i resztki pinfeathers. Na małą patelnię wrzucić cebulę z odrobiną oliwy z oliwek.
Umieść kurczaka na wierzchu i posyp wnętrze jamy solą i pieprzem.
Umieść cytryny w kurczaku. Na Zewnątrz kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami, posmarować roztopionym masłem, posypać solą i pieprzem. Zwiąż nogi sznurkiem kuchennym i włóż końcówki skrzydeł pod ciało kurczaka.
Piecz przez 1 1/4 do 1 1/2 godziny, lub do momentu, aż soki uruchomić jasne, gdy cięte między nogą a udem. Przykryć folią i pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 minut. (Cebula może się palić, ale smak jest dobry.)
W międzyczasie rozgrzać dużą patelnię saute z 2 łyżkami oliwy z oliwek, aż będzie bardzo gorąca. Obniżyć ciepło do średnio-niskie i saute kostki chleba, rzucając często, aż ładnie rumiane, 8 do
Dodać więcej oliwy z oliwek, w razie potrzeby, i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Grzanki ułożyć na półmisku. Pokrój kurczaka i umieść go, plus wszystkie soki na patelni, na grzankach.
Posypać solą i podawać na ciepło.