Kurczak Cytrynowo-Karczochowy
Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 6G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,58 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać sherry, bez kości, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Kurczak Z Cytrynowym Karczochem, Kurczak Z Cytrynowym Karczochem, oraz Kurczak Z Cytrynowym Karczochem.
Instrukcje
Kurczaka posypać z obu stron solą i pieprzem. Na 10-calowej patelni na średnim ogniu rozpuść masło.
Dodać kurczaka w partiach i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, o 4 protokół na stronę.
Przenieść kurczaka do 9-na 13-calowe naczynie do pieczenia i dodać karczochy serca.
Dodaj sherry, skórkę cytryny i sok z cytryny do pozostałego masła na patelni; mieszaj na średnim ogniu, aż dobrze wymieszane i gorące, 2 do 3 minut.
Dodać śmietanę i wymieszać.
Zdjąć z ognia i polać sosem kurczaka.
Piec, aż sos jest bulgotanie i złocisty brązowy na wierzchu, 20 do 25 protokół.