Kurczak Cytrynowo-Czosnkowy Z Kremową Kukurydzą
Kurczak cytrynowo-czosnkowy z kremową kukurydzą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 984 kalorie. Na 6,29 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, szczypiorku, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kremowy Kurczak Na Chlebie Kukurydzianym, Kurczak z kukurydzą i boczkiem na Polencie, oraz Lepki ceglany Kurczak z kremową kukurydzą i chrupiącą jarmuż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni odpornej na przywieranie na średnim ogniu.
Kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu oraz 2 łyżki mąki.
Dodać do patelni i gotować, obracając, aż lekko złoty ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Dodać czosnek, skórkę z cytryny i sok z cytryny i obrócić kurczaka do płaszcza.
Przenieść patelnię do piekarnika; piec, aż kurczak jest złoty kolor i gotowane przez, o 20 protokół.
W międzyczasie roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać kukurydzę i 1/4 łyżeczki każda sól i pieprz; gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kukurydza zmięknie, o 5 protokół. Pozostałą 1 łyżkę mąki wymieszać, następnie dodać mleko i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Szczypiorek wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Kurczaka podzielić na talerze i skropić sokami z patelni.
Podawać ze śmietaną kukurydzą.
Zdjęcia Antonis Achilleos