Kurczak Cytrusowy

Kurczak Cytrusowy
Kurczak cytrusowy przygotowuje się około 7 godzin i 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,31 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 64 g białka , 66 g tłuszczu i łącznie 965 kalorii . Udaj się do sklepu i kup zarezerwowaną marynatę, skórkę pomarańczową, imbir i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Kilku osobom to danie główne bardzo przypadło do gustu. 40 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 55% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak cytrusowy z morelą, orzeszkami ziemnymi i miętą , Kurczak z miodem i cytrusami oraz Sałatka z buraków i sera pleśniowego z dressingiem winegret cytrusowym .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Wymieszaj wszystkie składniki w dużej, zamykanej torbie plastikowej i wstaw do lodówki na 6–8 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łodygi Liście Tymiankułodygi Liście Tymianku
4
Wyjmij kurczaka z marynaty, odkładając 1/4 szklanki na polewę i włóż kurczaka do formy o wymiarach 13 na 9 cali i piecz przez 45 minut. Polej polewą, przewróć kawałki i piecz przez kolejne 15 do 25 minut, polewając co 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Pojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, PosiekanePojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łodygi Liście Tymiankułodygi Liście Tymianku
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
5
Wyjmij kurczaka z piekarnika i ułóż go na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, PosiekanePojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łodygi Liście Tymiankułodygi Liście Tymianku
6
W małym rondelku, na średnio-wysokim ogniu, dodaj oliwę z oliwek. Gdy oliwa będzie gorąca, dodaj szalotki i imbir i smaż przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Do 1/2 Szklanki Pół Na Pół Lub Więcej, Jeśli To Konieczne1/4 Do 1/2 Szklanki Pół Na Pół Lub Więcej, Jeśli To Konieczne
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1 Puszka (10,5 Uncji) Zagęszczonego Sosu Do Kurczaka1 Puszka (10,5 Uncji) Zagęszczonego Sosu Do Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości1 (1 Funt) Główka Sałaty Rzymskiej, Liście Oddzielone I Pozostawione W Całości
7
Dodaj pozostałe składniki i zmniejsz ogień do małego wrzenia. Gotuj przez 15 minut. Po 45 minutach polej kurczaka glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, PosiekanePojemnik Na Pokrojone W Słupki Marchewki, Posiekane
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn