Kurczak Cytrusowy
Kurczak cytrusowy przygotowuje się około 7 godzin i 45 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,31 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 64 g białka , 66 g tłuszczu i łącznie 965 kalorii . Udaj się do sklepu i kup zarezerwowaną marynatę, skórkę pomarańczową, imbir i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Kilku osobom to danie główne bardzo przypadło do gustu. 40 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 55% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kurczak cytrusowy z morelą, orzeszkami ziemnymi i miętą , Kurczak z miodem i cytrusami oraz Sałatka z buraków i sera pleśniowego z dressingiem winegret cytrusowym .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wymieszaj wszystkie składniki w dużej, zamykanej torbie plastikowej i wstaw do lodówki na 6–8 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Wyjmij kurczaka z marynaty, odkładając 1/4 szklanki na polewę i włóż kurczaka do formy o wymiarach 13 na 9 cali i piecz przez 45 minut. Polej polewą, przewróć kawałki i piecz przez kolejne 15 do 25 minut, polewając co 7 minut.
Wyjmij kurczaka z piekarnika i ułóż go na półmisku.
W małym rondelku, na średnio-wysokim ogniu, dodaj oliwę z oliwek. Gdy oliwa będzie gorąca, dodaj szalotki i imbir i smaż przez 3 minuty.
Dodaj pozostałe składniki i zmniejsz ogień do małego wrzenia. Gotuj przez 15 minut. Po 45 minutach polej kurczaka glazurą.