Kurczak curry pułkownika Benjamina
Kurczak curry pułkownika Benjamina to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 763 kalorie, 44g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, kolendrę, chili w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Kurczak curry pułkownika Benjamina, Colonel Sanders Pecan Pie, oraz Kotlety Wieprzowe Kentucky Colonel Barbecue.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników.
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; gotować 15 minut, często mieszając.
Dodaj mieszankę kminku, pomidora i soku. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli.
Dodać kurczaka i ziemniaki na patelnię; wymieszać posiekaną kolendrę. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Podawać mieszankę na ryżu i udekorować gałązkami kolendry.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Nigl Freiheit Gruner Veltliner. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Nigl Freiheit Gruner Veltliner]()
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.