Kurczak Chile Z Frytkami
Przepis Chile Kurczak z frytkami jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja zawiera 704 kalorie, 29g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, chili w proszku, frytki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczone Frytki Z Papryką Chile I Kolendrą, Pieczone frytki z papryką Chile i kolendrą, oraz Red Chile Salt & Cilantro Ketchup Do Frytek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść skórę poblanos-side up na folii wyłożonej brojlerów patelni; broil aż zwęglone, o 5 protokół.
Przenieść do miski, przykryć i odstawić na około 5 minut. Obrać i pokroić w paski 1/2 cala.
Obie strony kurczaka natrzeć chili w proszku i soli do smaku.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Pracując partiami, gotować kurczaka, aż rumiane, o 30 sekund na stronę.
Dodaj pozostałe 1 łyżka oliwy z oliwek na patelni, następnie gotować cebulę, aż zmiękną i rumiane, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać poblanos i czosnek. Przykryć i gotować 5 protokół.
Tymczasem gotuj frytki zgodnie z zaleceniami etykiety.
Pokroić kurczaka w paski 1/2 cala i dodać do patelni wraz ze śmietaną. Gotować, uncovered, aż kurczak jest gotowane przez i sos zgęstnieje, o 5 protokół. Podziel frytki między talerze i łyżką kurczaka i sosu na wierzchu.
Podawać z limonką, w razie potrzeby.
W porcji: kalorie 761; tłuszcz 48 g (nasycony 17 g); Cholesterol 127 mg; Sód 474 mg; węglowodany 50 g; błonnik 5 g; białko 32 g
Zdjęcia Antonis Achilleos