Kurczak balsamiczny i świeża Mozzarella
Kurczak balsamiczny i świeża Mozzarella mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 621 kalorii, 44g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 2223 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Mieszanka octu balsamicznego, soli i pieprzu, ser mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Makaron balsamiczny z pomidorami, bazylią i świeżą mozzarellą, Sałatka z szynki wiejskiej ze świeżym Mozzarellanem i melasą balsamiczną Vinaigrette, oraz Balsamiczny makaron ze świeżymi pomidorami, rukolą i mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu lub dużej plastikowej torebce.
Zalać opatrunek, przykryć lub zamknąć i marynować w lodówce przez 12 do 24 godzin.
Płaszcz dużą patelnię z gotowania sprayu lub oleju, i ustawić na małym ogniu.
Wyjąć kurczaka z marynaty i wyrzucić marynatę. Smażyć połówki piersi kurczaka na małym ogniu przez około 30 minut lub do momentu, aż soki będą jasne.
Ułóż kurczaka na półmisku.
Umieść obfity kawałek świeżej mozzarelli na każdym kawałku.
Na wierzch sera ułożyć liść bazylii i przykryć plasterkiem pomidora. Ocet balsamiczny zalać półmiskiem, doprawić solą i pieprzem.