Kura kornwalijska z glazurą Chutney
Cornish Hen with Chutney Glaze is a bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 626 kalorii, 49g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cornish hen, musztarda dijon, chutney mango, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 62%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczone Kury Kornwalijskie Z Chutneyem Rabarbarowym, Cornish Game Hens Z Brzoskwiniową Glazurą, oraz Pieczona Kura Korniszowa Z Musztardową Glazurą.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić skórę i podroby z kury. Dokładnie spłukać kurę zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi. Podziel kurę na pół wzdłuż, za pomocą noża elektrycznego.
Połówki kury, ścięte boki w dół, umieścić na stojaku w patelni do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania.
Połącz chutney i musztardę; szczotkuj jedną trzecią mieszanki chutney na połówkach kurzych.
Piec, odsłonięty, w 325 przez 50 do 55 minut lub do połowy kurki są wykonane, fastrygowanie dwa razy z pozostałą mieszaniną chutney.
Uwaga: zmniejsz spożycie tłuszczów nasyconych i cholesterolu, usuwając skórę z kurczaka, indyka i kur kornwalijskich przed lub po gotowaniu.