Kung Pao Krewetki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Kung Pao krewetki spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,11 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka sosu sojowego, olej roślinny, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kung Pao Cukinia, Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???), oraz Tom Yam Kung (krewetka).
Instrukcje
Wszystkie składniki ubić w dużej miarce lub małej misce. Odstawić.Dla krewetek: wrzucić krewetki z sherry i sosem sojowym i niech marynować w temperaturze pokojowej przez 10 protokół. W międzyczasie wymieszaj czosnek, imbir i 1 łyżkę oleju roślinnego w małej misce.
Połączyć orzeszki ziemne i płatki czerwonej papryki w drugiej małej misce i odstawić.
Ciepła 1 łyżka oleju roślinnego w patelni 12-calowy na dużym ogniu, aż tylko palenie.
Dodaj krewetki i gotować, mieszając o co 10 sekund, aż ledwo nieprzezroczyste, 30-40 sekund.
Dodać orzeszki ziemne i pieprz płatki i gotować, aż krewetki są prawie całkowicie nieprzezroczyste i orzeszki ziemne ciemnieją lekko, 30-40 sekund dłużej.
Przenieść mieszaninę do czystej miski i odstawić.
Dodaj pozostałe 1 łyżki oleju roślinnego na patelni i wrócić do wysokiej temperatury, aż tylko palenie.
Dodać paprykę i gotować, mieszając, aż lekko zmięknie, o 45 sekund. Wyczyść środek patelni i dodać mieszaninę czosnku, gotowanie aż pachnące, o 15 sekund. Mieszanka czosnku wymieszać z papryką, aby połączyć.
SOS Whisk rekombinować następnie dodać do patelni wraz z zastrzeżone krewetki, orzeszki ziemne, i płatki pieprzu. Gotować, mieszając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż sos zgęstnieje do syropowej konsystencji, o 45 sekund.
Dodać zieloną cebulę i podawać natychmiast z ryżem, makaronem lub komosą ryżową.