Kukurydza kreolska
Creole Corn to danie dodatkowe dla 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny zawiera 132 kalorie , 4 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 65 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Jeśli masz pod ręką kukurydzę, pieprz i pieprz, przyprawę kreolską i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy obejmują Creamy Creole Crab Pots , Corn Muffins With Fresh Corn i Corn, Scallion and Cotija Dumplings in a Coconut Corn Broth .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć łyżką cedzakową na papierowe ręczniki; odsączyć, zachowując skapujący tłuszcz.
Podsmaż cebulę i paprykę w sosie, aż zmiękną.
Dodaj pomidory i liście laurowe. Gotuj bez przykrycia na średnio-niskim ogniu przez 10 minut.
Dodaj kukurydzę; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut lub do momentu, aż kukurydza będzie miękka. Wyrzuć liście laurowe. Wymieszaj z przyprawami.