Kukurydza karmelowa III
Caramel Corn III może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 489 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka popcorn, brązowy cukier, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Kukurydza Puff Caramel Corn, Kukurydza Karmelowa, oraz Kukurydza Karmelowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu 4 quart dodaj 1 łyżkę oleju i podgrzej na dużym ogniu. Gdy olej jest gorący, dodać 1/2 szklanki popping kukurydzy. Utrzymuj pan w ciągłym ruchu. Gdy kukurydza przestaje pękać, usuń z ognia.
Umieść popped kukurydzę w piekarniku, aby utrzymać ciepło. Powtarzaj, aż cała kukurydza zostanie pęknięta.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F (95 stopni C).
Gotuj cukier, masło, syrop i sól przez 5 minut.
Zdjąć z ognia, dodać sodę oczyszczoną. Dobrze wymieszać.
Rozłóż na arkuszach ciastek i wstawić do piekarnika na 1 godzinę. Mieszać co 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić, rozbijając popcorn, gdy stygnie. Przechowywać w szczelnych pojemnikach.